DENK-fractievoorzitter : 'Er moeten excuses komen voor Haga Lyceum'

Als het aan de fractievoorzitter van DENK in Amsterdam, Mourad Taimounti, ligt moeten er vanuit de politiek excuses worden aangeboden aan het Cornelius Haga Lyceum. 'Schandalig wat ouders en kinderen afgelopen jaar hebben meegemaakt.'

Dat zei Taimounti vanmiddag in het NTR-programma De Nieuwe Maan. In het programma werd de vraag gesteld of de politiek de islamitische school ten onrechte heeft beschadigd. Afgelopen maandag oordeelde de rechter dat minister Slob het schoolbestuur ten onrechte dwong om af te treden.

"De hijgerigheid waarmee partijen hebben gereageerd op het Cornelius Haga is gewoon bizar. Dat neigt naar het onrechtstatelijke", aldus Taimounti. Ook is hij kritisch op het gemeentebestuur en burgemeester Halsema in het bijzonder. Zij vroeg het bestuur van het Haga in maart 2019 om op te stappen, naar aanleiding van 'zorgelijke signalen' waarvan de AIVD haar op de hoogte had gesteld.

"Als ik ga kijken naar het gemeentebestuur van Amsterdam dan vind ik het zelfs neigen naar onbehoorlijk bestuur en heel onervaren", zegt Taimounti daarover. "Ik denk dat de gemiddelde burgemeester wel vaker een ambtsbericht krijgt van de AIVD. Ik denk dat wijlen burgemeester Van der Laan hier wel anders mee was omgegaan."