Jansrud raast naar super-G-winst in Kitzbühel, afdaling van het jaar komt eraan

In het Oostenrijkse Kitzbühel zijn de jaarlijkse Hahnenkammrennen weer van start gegaan: stuk voor stuk klassiekers in het alpineskiën. De slalom wordt zondag gehouden, vrijdag stond de super-G op het programma en zaterdag volgt om 11.30 uur - live op Eurosport en ARD - de afdaling op de legendarische Streif.

De Zwitser Mauro Caviezel zette een scherpe tijd neer, maar heel lang kon hij daar niet van genieten: Matthias Mayer zette het stadion bij de finish in vuur en vlam door met 0,33 seconden de snelste tijd te pakken. Die werd kort daarop al geëvenaard, want de Noor Aleksander Aamodt Kilde gooide eveneens een goede run neer op de beruchte Oostenrijkse sneeuw.

Mogelijk moest een overwinning op de Streif zo voor het eerst sinds 1978 gedeeld worden, maar daar dacht Kjetil Jansrud anders over. De ervaren Noor kent bepaald geen lekker seizoen, maar denderde naar beneden en was aan de finish 0,16 seconden sneller, wat hem na meer dan een jaar eindelijk weer een zege opleverde. Kilde en Mayer hielden stand en werden tweede, Caviezel greep zo naast het podium.