Politie: 'Waar zit die cocaïnewasserij? Help ons!'

Er moet ergens in Markiezaten of de Baronie een cocaïnewasserij zitten. De dumpingen en de vondst van chemicaliën van de afgelopen dagen wijzen daarop. Twee in Zevenbergen, één in Prinsenbeek en één in Ulvenhout. In drie dagen vier dumpingen van ongeveer hetzelfde afval. En opgeslagen chemicaliën in een woonwijk. Een overzicht:

  • Dinsdag op de Markdijk in Zevenbergen. Stalen blauwe drums (vaten) en afval
  • Dinsdag op de Dikkendijk in Zevenbergen. Stalen blauwe drums en afval
  • Woensdag op de Halseweg in Prinsenbeek. Stalen blauwe drums.
  • Woensdag aantreffen 5000 liter chemicaliën in een garagebox aan de Korenberg in Bergen op Zoom
  • Donderdag op de Chaamseweg in Ulvenhout. Gestolen vrachtwagen met afval vrijgekomen bij de productie van amfetamine

Alle zaken zijn onderzocht en de experts hebben weinig twijfel: “Dit zou wel eens van één en dezelfde cocaïnewasserij kunnen zijn. En die zit hier niet ver vandaan.”

De politie:"Het produceren en verkopen van cocaïne is uiteraard strafbaar. Het ondermijnt de maatschappij. Maar het proces om vanuit kleding of iets dergelijk de cocaïne te wassen gebeurt in het meest gevaarlijke lab wat je kunt hebben. En natuurlijk 5000 liter opslag in een woonwijk is te gek voor woorden. De schade aan het milieu is aanzienlijk. De chemicaliën liepen uit de gedumpte vaten en dropen uit de vrachtwagen. De kosten moeten door ons allemaal gedragen worden. Reden genoeg om dit lab te vinden."

Het bericht vervolgt: "Het onderzoek is in volle gang maar we willen graag uw hulp. Wie weet iets van de vier dumpingen, wie heeft gezien dat de vaten en het afval gedumpt is. Het gaat om donkerblauwe drums. Die moeten toch opvallen. En wie heeft gezien dat het vrachtwagentje in paniek zoals het lijkt, achtergelaten is. Wie heeft de vrachtwagen zien staan op de Chaamseweg in Ulvenhout. Kortom we willen alle informatie hebben. Ook zullen er mensen zijn die weten of vermoeden dat er ergens een wasserij zit waar dit afval vandaan kan komen. Geef ons uw informatie, dat kan uiteraard anoniem via Meld Misdaad Anoniem."

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, WhatsApp of via het tipformulier op de website. 

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie