Jeugdolympisch brons Peperkamp op big air, Japanners domineren in halfpipe

Snowboardster Melissa Peperkamp heeft de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne na het zilver op de slopestyle afgesloten met brons op de big air. De Nederlandse scoorde uitstekend in haar eerste twee runs en dat leverde met 150,00 punten brons op, achter de Japanse Hinari Asanuma (172,50) en de Duitse Annika Morgan (160,50).

Big air mannen
De Japanners domineerden en scoorden een ouderwets 1-2'tje, aangevoerd door de indrukwekkende 195,00 punten van Ryoma Kimata. Hij bleef zijn landgenoot Aoto Kawakami daarmee net voor: Kawakami scoorde 191,75 punten. De Canadees Liam Brearly kwam daar niet echt in de buurt, maar met zijn 183,25 punten mocht hij wel het brons in ontvangst nemen.

Halfpipe vrouwen
Ook hier zagen we Japanse dominantie, vooral op Mitsuki Ono stond geen maat. Zowel haar eerste als tweede run waren beter dan alle andere runs in de finale, maar met haar derde run haalde ze nog eens uit: 95,33 punten. Dat waren er exact tien meer dan landgenote Manon Kaji, terwijl de Zwitserse Berenice Wicki met 81,33 punten best of the rest was.

Peperkamp op weg naar brons (Foto: OIS/Ben Queenborough)
Peperkamp op weg naar brons (Foto: OIS/Ben Queenborough)

Halfpipe mannen
Ruka en Kaishu Hirano waren veel te sterk voor de rest. De twee Japanners, geen broers, scoorden beiden vooral in run twee het beste: Ruka kwam tot 97,33 punten, Kaishu scoorde er 95,66 bij elkaar en dat was goed voor goud en zilver. De eerdergenoemde Brearly pakte net als op de big air ook hier het brons met 82,00 punten.

Slopestyle mannen
Brearly eindigde de Jeugdspelen met drie medailles, want op de slopestyle was er zilver voor de Canadees. Zijn 85,33 punten uit de eerste run waren veel beter dan de bronzen 66,33 van de Zwitser Nick Pünter, maar hij kwam niet in de buurt van de tweede run van Dusty Henricksen: de Amerikaan ging met 96,33 punten met het goud naar huis.