42 maanden cel voor misbruik stiefdochter

De rechtbank veroordeelt een 53-jarige man uit Gendringen voor het langdurig misbruiken van zijn stiefdochter. De rechtbank legt de man een gevangenisstraf op van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 5 jaar. Aan de proeftijd zitten bijzondere voorwaarden verbonden. Ook moet de man zijn stiefdochter een schadevergoeding van ruim 7,5 duizend euro betalen.

De man pleegde een lange periode, van tenminste 3 jaar, seksuele handelingen met zijn stiefdochter. De handelingen begonnen toen het meisje 10 à 11 jaar oud was. Dit zijn schokkende en zeer ernstige gebeurtenissen. Door zijn gedrag is de lichamelijke integriteit van het meisje ernstig geschonden.

Stoornis
Direct na het uitkomen van het misbruik zocht de man hulp en behandeling. In het psychologisch onderzoek is bij de man een stoornis vastgesteld. De rechtbank vindt het zorgelijk dat het misbruik pas is gestopt toen het slachtoffer hierover vertelde. Hieruit blijkt dat de stoornis van de man een groot en diepgeworteld probleem is.

Bijzondere voorwaarden
Om te voorkomen dat de man nog een keer de fout in gaat vindt de rechtbank het belangrijk dat de man een klinische behandeling ondergaat om zijn stoornis te laten behandelen. Ook zal de reclassering de man 5 jaar begeleiden. Tot slot krijgt de man een contactverbod met het slachtoffer.