PSV krijgt er aanvallende opties bij, Zenden definitief aangesteld als assistent

PSV speelt donderdag in de TOTO KNVB Beker tegen NAC Breda en trainer Ernest Faber heeft dan in ieder geval wat extra aanvallende opties. Naast Kostas Mitroglou, keert namelijk ook Sam Lammers terug in de wedstrijdselectie. De 22-jarige spits raakte in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax zwaar geblesseerd aan de knie en speelde sindsdien geen minuut meer voor zijn club. Daarnaast werd woensdag bekend dat Boudewijn Zenden definitief aangesteld is als assistent van Faber.

"Hij is goed fit en moet nu langzaam weer minuten gaan maken", laat Faber, die toevoegt dat Lammers een gretige indruk maakt, weten via de officiële kanalen van zijn werkgever. "Op de training zie je niets aan hem, dat is mooi om te zien. De vooruitzichten zijn positief. Nu is het aan hem om in de praktijk te bevestigen."

Hoewel het bekertoernooi door de Nederlandse topclubs nog regelmatig wordt gezien als een 'troostprijs', is Faber niet van plan om zich door dit soort opvattingen te laten leiden. "Wij gaan met ons sterkst mogelijke elftal starten. De beker is een heel belangrijk toernooi voor ons. We willen 'm winnen", is hij stellig.

Wie donderdag tegen NAC de linksbackpositie voor zijn rekening zal nemen is nog helemaal niet duidelijk. Olivier Boscagli stond zondag tijdens de in 1-1 geëindigde wedstrijd tegen VVV-Venlo op die plek, terwijl ook Michal Sadílek dit seizoen regelmatig op die positie speelde.

PSV wordt daarnaast nadrukkelijk gelinkt aan de komst van Ricardo Rodríguez, maar hier wilde Faber verder niet op ingaan: "Je moet in principe bij John (technisch manager John de Jong, red.) zijn. Het is zijn expertise. Voor mij is iedere versterking welkom, dat is voor elke trainer zo", tekende Voetbal International op uit zijn mond.

Woensdagmiddag maakte PSV bekend dat Boudewijn Zenden definitief assistent van hoofdtrainer Faber wordt. De voormalig middenvelder van onder meer de Eindhovenaren, Barcelona, Chelsea en Liverpool bekleedde deze rol al sinds het ontslag van Mark van Bommel en diens assistenten en zal Faber nu fulltime bij gaan staan.

Zenden was in de afgelopen jaren al enkele dagen in de week werkzaam als trainer bij de hoofdmacht van PSV. Faber en technisch manager John de Jong hebben hem nu gevraagd of hij een 'prominentere rol' op zich wil nemen.

Naast de 43-jarige Zenden is ook Adil Ramzi werkzaam als assistent van Faber. De oefenmeester krijgt daarnaast enkele dagen in de week ondersteuning van oud-spits René Eijkelkamp. Hij werd binnengehaald op aanraden van Guus Hiddink, die als adviseur aan de club verbonden is.