Rus kan in tweede ronde op Australian Open niet stunten tegen Keys

Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van de Australian Open niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Madison Keys. De als tiende geplaatste Amerkiaanse was in twee sets te sterk voor de Nederlandse: 7-6 (3), 6-2.

In de eerste set bood Rus knap weerstand tegen de nummer elf van de wereldranglijst. Beide tennissters wisten hun service in de eerste set telkens te behouden, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. In die tiebreak ging het tot 3-3 gelijk op, waarna Keys het beslissende gaatje wist te slaan.

In de tweede set ging het in de beginfase gelijk op, waarna Keys de eerste was die een break wist te plaatsen. In de zesde game leverde Rus haar service in, waarna het daarna snel afgelopen was voor de Nederlandse. Ze verloor ook direct haar volgende servicegame en daarmee werd het in de tweede set 6-2 voor Keys.

Ondanks haar uitschakeling verlaat Rus de Australian Open met opgeheven hoofd. "Ik kan dit niveau goed aan. Ik ben daar niet verbaasd over, maar ik ben wel blij met het niveau dat ik hier gehaald heb. Dus ja, gewoon weer verder gaan", aldus Rus.

Rus uitgeschakeld op Australian Open ondanks sterk optreden tegen Keys (Pro Shots / Action Images)
Rus uitgeschakeld op Australian Open ondanks sterk optreden tegen Keys(Pro Shots / Action Images)