'Ajax bereikt akkoord over tijdelijk vertrek van Bandé'

Hassane Bandé heeft nog geen minuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers gespeeld en daar lijkt het de komende tijd ook niet van te gaan komen. De aanvaller is namelijk naar verluidt onderweg naar de Zwitserse competitie, waar hij voor FC Thun zal gaan spelen.

De Burkinese journalist Ablam Gnamesso meldt woensdag dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Thun over de verhuur van Bandé. De 21-jarige aanvaller gaat zich volgens de berichtgeving voor anderhalf jaar verbinden aan de huidige hekkensluiter van de Zwitserse Super League.

De verwachting is dat Bandé op korte termijn medisch gekeurd zal gaan worden bij zijn beoogde nieuwe werkgever, waarna hij zijn handtekening onder de huurovereenkomst zal zetten. De drievoudig international van Burkina Faso ligt nog tot medio 2023 vast bij Ajax.

De Amsterdammers betaalden KV Mechelen in de zomer van 2018 dik acht miljoen euro voor Bandé, die in de voorbereiding op het vorige seizoen echter zwaar geblesseerd raakte in een oefenwedstrijd en daarna lang moest revalideren.

In de huidige voetbaljaargang kwam hij wel viermaal in actie namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.