Massale vechtpartij in college basketbal

De altijd beladen en druk bezochte basketbalwedstrijd tussen de universiteitsteams van Kansas en Kansas State mondde gisteravond uit in een grote vechtpartij.

Met een stand van 81 – 59 op het bord en nog maar enkele seconden te spelen, leek Kansas de wedstrijd rustig uit te dribbelen. Dwars tegen alle ongeschreven regels in, onderschepte Kansas State-guard DaJuan Gordon de bal van zijn tegenstander en probeerde nog te scoren. Kansas-forward Silvio de Sousa dacht daar anders over, blockte de schotpoging en ging intimiderend voor de op de grond gevallen Gordon staan.

Wat volgde was een vechtpartij waarbij spelers van beide ploegen en diverse fans betrokken waren: 

Vechtpartij bij Kansas - Kansas State. Bron: Highlight Nation

Wedstrijden tussen Kansas en Kansas State zijn altijd beladen. Kansas wordt gezien als de geboorteplaats van basketbal in de Verenigde Staten en de twee universiteiten spelen al sinds 1907 in competitieverband tegen elkaar. Aangezien Kansas geen professioneel basketbalteam heeft, zijn de universiteitsteams de grootste publiekstrekkers. De wedstrijd van gisteravond werd gespeeld in het Allen Fieldhouse, een sporttempel die met 16.300 bezoekers uitverkocht was.

De NCAA, de koepel van Amerikaanse college sporten, staat er om bekend hard in te grijpen als atleten hun boekje te buiten gaan. De verwachting is dat beide universiteiten flinke straffen zullen uitdelen aan de betrokken sporters. Mogelijk doet de NCAA hier nog een flinke schep bovenop.