NBA: Seizoen Dwight Powell voorbij

Slechts één wedstrijd stond gisteravond op het NBA-programma. De Dallas Mavericks speelden in eigen huis tegen de Los Angeles Clippers. Het werd een pijnlijke avond voor Dallas en in het bijzonder voor forward Dwight Powell. De thuisploeg ging met 107 – 110 onderuit, maar in een seizoen van 82 wedstrijden maakt zo’n nederlaag geen groot verschil. Pijnlijker was het uitvallen van Dwight Powell. De forward scheurde zijn achillespees en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

De blessure voor Powell kwam laat in het eerste kwart. De forward zette aan voor een drive naar de basket en stortte neer, zonder dat hij in aanraking kwam met een tegenstander. Onderzoek wees al snel uit dat zijn achillespees was afgescheurd, een pijnlijke en één van de meest ingrijpende blessures die een basketballer kan hebben. Recent scheurden ook Kevin Durant, John Wall en Rodney Hood hun achillespees. Voor allen betekent het dat ze zeker een jaar uit de roulatie zijn.

Voor Dallas komt de blessure ook ongelegen. De ploeg is geen uitgesproken favoriet voor de titel, maar wel één van de outsiders. In de play-offs zijn de marges klein en om in het loodzware westen te winnen moet je goed spelen, je kunnen aanpassen aan elke tegenstander en een dosis geluk hebben. Powell, de pick en roll partner van Luka Doncic, zal in de play-offs flink worden gemist.

De Clippers namen in de wedstrijd tegen Dallas een ruime voorsprong. De Mavericks wisten in het vierde kwart knap langszij te komen, maar twee cruciale driepunters van Landry Shamet brachten de Clippers naar een veilige 98 – 105 voorsprong. Deze kwam niet meer in gevaar.

Kawhi Leonard eindigde met 36 punten voor de Clippers. Shamet, die vijf driepunters maakte, eindigde met achttien punten.

Luka Doncic werd met eveneens 36 punten topscorer bij de Mavericks. De Duitser Maxi Kleber kreeg door het wegvallen van Powell veel speeltijd. Hij bleef hierin op acht punten steken.