Skicrossers voeren show op in Canadese sneeuw

Na bijna een maand pauze is het World Cup-circus voor de heren en dames skicrossers neergestreken in het Canadese Nakiska. Daar werd tot en met de finales flink geracet en het thuispubliek kon niet ontevreden terug naar huis.

Vrouwen
De beste start was voor Sandra Näslund, die gevolgd werd door Fanny Smith en thuisfavoriete Brittany Phelan. De Canadese ging er al snel voorbij, terwijl Smith daarachter in de clinch kwam met de vallende Française Marielle Berger Sabbatel. Näslund moest alle zeilen bijzetten, maar slaagde er in de spannende slotfase in om Phelan en Smith nog net achter zich te houden en dus won de Zweedse maar weer eens.

De vrouwenfinale

Mannen
Thuisfavoriet Reece Howden had de beste start en kreeg landgenoot Kevin Drury achter zich aan, gevolgd door de Duitsers Florian Wilmsmann en Daniel Bohnacker. Drury werd bijna onderuit gekegeld door Wilsmann, maar bleef overeind en werd achter Howden tweede, tot grote vreugde van het Canadese publiek. Het hele team vierde overigens mee: voor de 21-jarige Howden was het pas zijn negende World Cup en ook zijn tien jaar oudere landgenoot Drury stond gewoon mee te vieren. Bohnacker pakte de derde podiumplek nog weg voor zijn jongere landgenoot.

De mannenfinale