Schansspringer Kubacki slaat dubbelslag en zet topseizoen voort

Schansspringer Dawid Kubacki heeft zijn geweldige seizoen in het Duitse Titisee-Neustadt een prima vervolg gegeven. De 29-jarige Pool, eerder deze maand toch wel verrassend winnaar van de Vierschansentournee, won in het weekeinde beide wedstrijden op de Duitse schans.

In de eerste wedstrijd was Kubacki een klasse apart: zowel in de eerste als tweede ronde liet hij de beste sprong van iedereen zien. Stefan Kraft wist zich met een ijzersterke tweede sprong van de vijfde naar de tweede plek omhoog te werken, terwijl de Japanse regerend World Cup-kampioen Ryoyu Kobayashi vlak achter de Oostenrijker als derde eindigde.

De tweede wedstrijd was spannender, vooral vanwege een wat mindere tweede sprong van Kubacki. Het was echter niet genoeg om de winst uit handen te geven, hoewel Kobayashi hem dit keer wel tot op drie tienden van een punt naderde. De rest bleef op afstand en het podium werd gecompleteerd door de pas 19-jarige Sloveen Timi Zajc, de dit seizoen tot nu toe wat teleurstellende revelatie van vorige winter.

Karl Geiger is met een twaalfde en vijfde plek nog wel de leider in het World Cup-klassement, voor Kraft, Kobayashi en Kubacki.