FOK! Wat een weer: code geel: dichte mist in het zuiden

De dag begint met veel bewolking en in het zuiden mist. De mist lost maar langzaam op en is mogelijk hardnekkig. In het noorden en later midden valt soms wat (mot)regen. In de loop van de middag wordt het droog en klaart het in het noorden op. In de avond breiden de opklaringen zich langzaam zuidwaarts uit, maar later in de avond ontstaat in de opklaringen weer mist. In het zuidoosten vriest het eerst nog licht. De temperatuur loopt langzaam op naar waarden tussen 3°C in het zuiden van Limburg en 8°C in het noordwesten. De wind is zuidwest en zwak. In de loop van de middag en avond draait de wind van het noorden uit naar noordelijke richtingen.

In de nacht naar donderdag is er op veel plaatsen mist en/of laaghangende bewolking aanwezig. De minima lopen uiteen van 6°C in het Waddengebied tot -1°C in het zuiden. De wind is zwak en veranderlijk.

Donderdag overdag is het bewolkt met in het noordelijk kustgebied later mogelijk wat motregen. Vooral in het noordoosten blijft het tot in de middag mistig. In de middag klaart het in het zuiden op. De maxima liggen tussen 2°C in hardnekkige mist tot 8°C in het noordwesten. De wind is zwak, aan zee matig en waait in het zuiden uit het oosten, in het noorden uit het zuidwesten. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Fraaie zonsopkomst in W (Foto: Zus)
De lucht was maandagmorgen prachtig. De zus van Stephan maakte deze foto vanuit Weesp. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.