Bennett sprint naar winst in eerste etappe Tour Down Under

Sam Bennett heeft de openingsetappe van de Tour Down Under gewonnen. De Ierse sprinter van Deceuninck - Quick Step was in de massasprint de snelste voor Jasper Jasper Philipsen en Erik Baska. Door de zege van Bennett is de Ierse kampioen ook de eerste leider van de Tour Down Under.

De eerste etappe in de Tour Down Under was gemaakt voor de sprinters. De renners moesten vijf rondes afleggen van 30 kilometer afleggen rondom Tanuda. met daarin een klein klimmetje. De kopgroep van de dag reed weg na de eerste tussensprint, die werd gewonnen door Daryl Impey. De Zuid-Afrikaan die de laatste twee edities won pakte daarmee drie belangrijke bonificatieseconden.

Jarrad Drizners, Michael Storer, Dylan Sunderland en Joey Rosskopf waren de namen in de kopgroep, maar het viertal zou nooit in aanmerking komen voor de dagzege, want op dertig kilometer van de streep waren ze alle vier weer terug in het peloton.

De sprinters konden zich gaan opmaken voor de massasprint deze ronde en daarin maakte Deceuninck - Quick Step de beste indruk. De Belgische ploeg zette Sam Bennett perfect af, waarna hij het afmaakte voor zijn nieuwe ploeg. De Iers kampioen won voor Jasper Philipsen en Erik Baska. Bennett is door de zege ook de eerste leider in deze WorldTour-wedstrijd.