Halo: combat evolved-beta voor pc begint volgende maand

De beta-test voor Halo: Combat Evolved begint volgende maand, zo heeft 343 aangekondigd in een blogpost. Halo-fans die mee willen doen aan de beta hebben een uitnodiging nodig van de ontwikkelaar om te beginnen met testen.

Zo'n uitnodiging krijgen is niet heel moeilijk: Je moet een Halo Insider-profiel hebben met een bevestigde e-mail, waarbij je ook toestemming geeft dat 343 industries contact met je opneemt en dat je mee wilt doen aan de beta. Als laatste moet je ook een DXDIAG (een programma dat informatie over geluid-en beeldproblemen wat betreft DirectX verzamelt) uploaden naar je Halo Insider-profiel.

Focus voor de beta zijn onder andere peer-to-peer connecties tussen steam-gebruikers en mensen die gebruik maken van windows 10, een nieuwe UI voor het aanpassen van je personage, en server-validatie. Welke delen van de game getest gaan worden weten we nog niet, alhoewel 343 industries heeft gezegd dat het meerdere onderdelen van de game bevat.

Halo: Combat Evolved is onderdeel van de Master Chief Collection op pc, en 343 industries lanceert de games in chronologische volgorde. Halo Reach, de prequel van de Halo-serie, kwam uit in december.

Halocombatevolved