Darters Van Duijvenbode, Harms, Tenelkes en Kleermaker pakken tourkaart op Europese Q-School

De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlandse darters een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart van de PDC.

Kleermaker, Telnekes, Harms en Van Duijvenbode verzekerden zich van een tourkaart via de Europese Q-school Order of Merit. Zij wisten geen dagzege te pakken, maar behoorden over de vier dagen van Q-school tot de beste spelers. Harms haalde op de laatste dag ook de finale, maar verloor deze van Steffen Siepmann.

Naast de vier Nederlanders wisten ook Daniel Larsson, Boris Krcmar en Krzysztof Kciuk een tourkaart te halen via de ranglijst. 

De darters van het Europese vasteland waren de afgelopen dagen in het Duitse Hildesheim. 332 darters namen deel aan de Q-School voor elf tourkaarten. Daarmee ben je twee jaar verzekerd van de Pro Tour op de PDC. Voor de vier dagwinnaars lag er een startbewijs klaar en daarnaast kon de champagne open voor de zeven beste darters over de vier dagen in in zijn geheel.