Waterpolosters na zege op Spanje als groepswinnaar naar kwartfinales EK

De Nederlandse waterpolosters hebben bij het EK waterpolo ook de laatste groepswedstrijd gewonnen. In Boedapest won Oranje met 10-6 (2-0, 4-1, 2-2 ,2-3) van Spanje en is daarmee groepswinnaar.

In de kwartfinale speelt Nederland dinsdagavond om 19.00 tegen Slovakije. De Slovaakse waterpolosters werden in de andere poule vierde.

Nederland begon uitstekend tegen Spanje, dat op het laatste WK nog ruim van Oranje gewonnen. Na het eerste kwart stond de Nederlandse waterpolosters al met 2-0 voor en liepen in het tweede kwart alleen maar meer uit. Na twee kwarten stond het 6-1 in het Nederlands voordeel.

Nederland bleef sterk spelen en vooral verdedigend deed Oranje uitstekende zaken mede dankzij uitblinkster Debby Willemsz. De oranje-goalie zou uiteindelijk een reddingspercentage hebben van 70%.

Toch werd het nog even spannend in het vierde kwart. Na een 7-1 voorsprong kwam Spanje terug tot 8-6, maar via de goals van Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich werd de zege alsnog veiliggesteld door de Nederlandse waterpolosters.

Waterpolosters na winst op Spanje als groepswinnaar naar kwartfinales EK (Pro Shots / Insidefoto)
Waterpolosters na winst op Spanje als groepswinnaar naar kwartfinales EK (Pro Shots / Insidefoto)