Worst verslaat Alvarado in sprint van wereldbekerwedstrijd Nommay

Annemarie Worst heeft de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay gewonnen. De veldrijdster versloeg in de sprint haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. De Belg Eli Iserbyt won de wedstrijd bij de mannen.

Door een slippertje na de start moest Alvarado in de achtervolging. Het duurde niet lang of ze nam samen met Worst en Marion Norbert Riberolle de leiding in de wedstrijd. De Française moest afhaken vanwege materiaalpech.

Katie Compton voegde zich even later bij het duo vooraan. In de sprint voor de zege was Worst sneller dan kersvers Nederlands kampioene Alvarado. Compton finishte als derde.

De wedstrijd bij de mannen, zonder Mathieu van der Poel die op trainingskamp is, draaide uit op een duel tussen de Belgen Iserbyt en Toon Aerts. Halverwege de wedstrijd leek Aerts af te stevenen op winst, echter in de voorlaatste ronde was Iserbyt terug in zijn wiel.

Vervolgens was het Iserbyt die wegreed bij zijn medevluchter. Aerts kwam nog een keer terug maar daarna was Iserbyt definitief vertrokken op weg naar de zege. Op de derde plaatst eindigde Belgisch kampioen Laurens Sweeck.

Worst wint in Frankrijk. (PRO SHOTS/Sipa USA)
Worst wint in Frankrijk. (PRO SHOTS/Sipa USA)

Uitslag vrouwen
1. Annemarie Worst (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
3. Katie Compton (USA)
4. Christine Majerus (LUX)
5. Manon Bakker (NED)
6. Clara Honsinger (USA)
7. Caroline Mani (FRA)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Eva Lechner (ITA)
10. Marion Norbert Riberolle (FRA)

Uitslag mannen
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Thomas Pidcock (GBR)
6. Corné Van Kessel (NED)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Gianni Vermeersch (BEL)
9. Jens Adams (BEL)
10. Tom Meeusen (BEL)