'Snowboardskiester' Ledecka schrijft historie

Snowboardster en alpineskiester Ester Ledecka heeft weer sportgeschiedenis geschreven. De 24-jarige Tsjechische won twee jaar geleden al in beide sporten olympisch goud, een unicum, en nu heeft ze ook in beide sporten in één seizoen een World Cup-wedstrijd gewonnen.

Ledecka won in het alpineskiën vroeg in de winter al de afdaling in Lake Louise, voor deel twee van de winter staat ze voorlopig weer op het snowboard. In het Sloveense Rogla ging dat op de parallelreuzenslalom prima: ze versloeg Zang Ruxin uit China, de Zwitserse Julie Zogg en Natalia Soboleva uit Rusland, waarna Ramona Hofmeister wachtte in de finale.

Eerder in de week was Hofmeister in het Oostenrijkse Bad Gastein in de finale nog te sterk voor Ledecka, in haar tweede World Cup van de winter won de Tsjechische. Hofmeister ging onderuit en dus was de finale vroegtijdig al beslist. Soboleva pakte de derde plek door Daniela Ulbing uit Oostenrijk in de kleine finale te verslaan, Michelle Dekker werd in de kwalificaties uitgeschakeld.

Ledecka vs Hofmeister

Bij de mannen ging de winst weer eens naar Italië, dit keer was het Edwin Coratti die zegevierde. Hij klopte de Oostenrijker Alexander Payer en versloeg landgenoot Mirko Felicetti en de Rus Vic Wild, waarna hij in de spannende finale te sterk was voor zijn 39-jarige landgenoot Roland Fischnaller. Wild eindigde als derde, hij was zijn landgenoot Dmitry Loginov in de kleine finale de baas.

Coratti vs Fischnaller