FreestyleskiŽrs Ruud en Claire pakken slopestylewinst

De World Cup freestyleskiën is voor de heren en dames op de slopestyle neergestreken in Süd-Tirol, waar op de Italiaanse sneeuw van de Seiser Alm gestreden werd om de winst.

Mannen
In zijn eerste run ging het niet zo best voor Birk Ruud, maar de Noor haalde in de tweede run uit. Zo scoorde hij dik op de rails, die hij afsloot met een left 270 on front Cork 630 out, gevolgd door een switch left Double Cork 1260 Japan, Dub Bio Misty 1260 en right Double 1620 Toxic op de sprongen. Het leverde hem 92,91 punten en zijn eerste slopestylezege op in de World Cup, voor de 89,78 punten van de Zwitser Fabian Bösch en de 88,08 van de Amerikaan Colby Stevenson.

Birk Ruud

Vrouwen
De eerste run van Ruud's landgenote Johanne Killi leek mogelijk genoeg te zijn voor de winst, maar de Amerikaanse Caroline Claire had daar weinig zin in. Ze liet de rails volgen door een right 540 Safety, een uiterst indrukwekkende switch left Double 900 Safety en een left Cork 720 Tail Grab op de sprongen, goed voor 86,13 punten en de winst. Killi eindigde met haar eerdere score als tweede, voor de jonge Canadese Elena Gaskell (79,68).

Caroline Clair