Uitslag AZ - Willem II

AZ is niet goed uit de winterstop gekomen. De nummer twee in de Eredivisie verloor vanavond de thuiswedstrijd tegen Willem II met 1-3.

De eerste goede kans was voor AZ. Wijndal kwam dicht bij het Tilburgse doel, maar zijn voorzet werd geblokt. Ook Willem II was dicht bij een openingstreffer. Het schot van Vangelis Pavlidis ging echter naast. In de 22e minuut was er een grote kans voor de thuisploeg. Wijndal trof echter de lat, waarna Stengs de buitenkant van de paal raakte. In de 27e minuut waren het dan toch de Alkmaarders die op voorsprong kwamen. Idrissi schoot de 1-0 binnen. In de 38e minuut een kansje voor Willem II: Het schot van Freerk Heerkens werd echter geblokt door doelman Rody de Boer, die de geschorste Bizon verving. In het resterende deel van de eerste helft waren er geen kansen.

Het begin van de tweede helft was saai te noemen. De Tilburgers lieten het balbezit aan AZ en hoopten op een snelle uitbraak. De Alkmaarders wisten echter niet tot echte kansen te komen. Slordigheidjes in de opbouw bij de thuisploeg zorgden voor de 1-1. Wuytens speelde de bal in de voeten van een Willem II'er. De Boer redde nog het schot van Pavlidis, maar Köhlert schoot in de rebound wel raak. AZ kwam steeds meer onder druk te staan en in de 78e minuut was het Pavlidis die de Tilburgers op 1-2 zette. De wedstrijd werd in de 84e minuut definitief beslist. Ndayishimiye verrastte doelman De Boer met een knal van zo'n twintig meter.

AZ

1 - 3

Willem II

27' Idrissi   65' Köhlert