Waterpoloërs uitgeschakeld op EK na nederlaag tegen Servië

De Nederlandse waterpoloërs zijn uitgeschakeld op het EK in Boedapest. Oranje moest minimaal gelijkspelen tegen olympisch kampioen Servië nadat Roemenië eerder op de verrassend had gewonnen van Rusland. Nederland kan lang goed mee met Servië maar halverwege het derde kwart liep Servië weg bij Oranje. Uiteindelijk won Servië met 11-4 van Nederland.

Door de nederlaag eindigt Nederland als vierde en laatste in groep B en is de ploeg uitgeschakeld voor de tussenronde op het Europees kampioenschap.

Na twee wedstrijden stond Nederland er nog goed voor op het EK om de tussenronde te halen, maar nadat eerder op de dag Roemenië verrassend won van Rusland (11-10) wist Oranje dat het minimaal gelijk moest spelen tegen Servië.

Tot en met halverwege het derde kwart kon Nederland mee met olympisch kampioen Servië. In het derde kwart kwam de Nederland waterpolomannen zelfs op voorsprong (4-3), waarna Servië gas gaf en op het einde van het derde kwart 8-4 voor Servië. In het laatste kwart werd het uiteindelijk 11-4 voor de olympisch kampioen.

Waterpoloërs uitgeschakeld op EK na nederlaag tegen Servië (Pro Shots / Insidefoto)