Drie skiesters binnen 0,01 seconde op reuzenslalom

De World Cup alpineskiën in het Italiaanse Sestrière heeft een bijzonder spannende strijd opgeleverd. Op de reuzenslalom bij de dames werd het gehele podium beslist op één honderdste van een seconde.

Thuisfavoriete Federica Brignone was de snelste in de eerste run en kreeg de Slowaakse Petra Vlhova 0,17 seconden achter zich aan in de stand. Viktoria Rebensburg uit Duitsland volgde op 0,36 seconden en de Amerikaanse World Cup-leidster Mikaela Shiffrin stond met 0,42 seconden nog als enige binnen een halve tel van Brignone.

In run twee zette Shiffrin vanaf de vierde plek de snelste tijd neer, waarna Rebensburg daar met een matige manche bij lange na niet aan kwam. Vlhova dook echter één honderdste van een seconde onder Shiffrin's tijd door en Brignone kon het beslissen: ze pakte tijd, leverde weer tijd in en pakte weer tijd terug...maar op de finish was ze exact net zo snel als Vlhova en dus deelden de twee de winst, met Shiffrin op plek drie.

De Nederlandse Adriana Jelinkova kwam ook dit keer niet in de buurt van een plekje bij de beste dertig en dus een optreden in de tweede run.