FOK! Wat een weer: minder buien

Het is wisselend bewolkt met zonnige perioden. Vanochtend komt verspreid over het land nog een enkele bui voor, maar in de loop van de dag neemt de buiigheid af. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De noordelijke wind is overwegend matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. Landinwaarts is de wind de eerste uren nog zwak westelijk. Vanmiddag neemt de wind aan zee langzaam af.

In de avond en in de nacht naar maandag komen er van het noorden uit steeds bredere opklaringen. Landinwaarts wordt het nevelig en ontstaat hier en daar mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C aan de kust en -3 °C plaatselijk landinwaarts en waar het nog nat is kan het glad worden. De wind wordt noordwestelijk en overwegend zwak.

Maandag overdag lost de mist geleidelijk op de meeste plaatsen op en volgen er perioden met zon. In sommige gebieden kan de mist ook hardnekkig zijn of overgaan in laaghangende bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit rond 7°C, daar waar mist lang blijft hangen enkele graden lager. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig, en draait vrijwel overal naar zuidwest. In het zuiden is de wind veranderlijk. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een monstergolf voor de Schouwse bollen (zandplaten voor de kust van Goeree en Schouwen) (Foto: Scherpschutter)
Een monstergolf voor de Schouwse bollen (zandplaten voor de kust van Goeree en Schouwen) (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.