Skir Mayer wint alpinecombinatie op Lauberhorn

Alpineskiër Matthias Mayer heeft de alpinecombinatie op de befaamde Lauberhorn gewonnen. De Oostenrijker was in het Zwitserse Wengen de beste op de afdaling en hield daarna stand op de slalom.

Op de afdaling was Mayer een klasse apart op de kortere versie van de Lauberhorn, waar zaterdag de langste afdaling van het World Cup-circuit wacht. Alleen Gilles Roulin bleef een beetje in de buurt, maar de Zwitser was op de slalom veel te traag en viel ver terug.

De enige echte concurrentie kwam van twee Fransen. Victor Muffat-Jeandet stond twaalfde na de afdaling, op 1,33 seconden van Mayer, en wist die achterstand ongeveer te halveren naar 0,67 seconden. Alexis Pinturault moest 1,68 seconden goedmaken en deed dat op de slalom bíjna: hij kwam na veruit de snelste slalomrun van de wedstrijd 0,07 tellen tekort en werd tussen Mayer en Muffat-Jeandet tweede.

Zaterdag staat een van de grootste klassiekers in het alpineskiën op het programma. Om 12.30 uur begint dan de afdaling van de majestueuze Lauberhorn, met iconische stukken als de Hundschopf - een gevaarlijke sprong - en de Kernen-S, een zeer snelle en lastige chicane, gevolgd door het snelste stuk op de hele World Cup-kalender: de Haneggschuss, met snelheden rond de 150 kilometer per uur.