DJ-trio Kris Kross Amsterdam nieuwe nachtburgemeesters van Nederland

Yuki Kempees en de broers Jordy en Sander Huisman, die samen het DJ trio Kris Kross Amsterdam vormen, zijn verkozen tot nieuwe nachtburgemeesters van Nederland. De groep neemt de titel over van volkszanger Peter Beense.

De Nederlandse horeca kiest ieder jaar een nieuwe nachtburgemeester, die optreedt als ambassadeur voor de horeca en het nachtleven. Gisteravond kregen de mannen van Kriss Kross Amsterdam de 'ambtskettingen' omgehangen tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest, zo meldt horecaplatform Entree.

Volgens de jury is Kriss Kross Amsterdam 'een mooie afspiegeling' van de huidige generatie artiesten en bereiken zij met hun muziek een enorm breed publiek. Naast het Amsterdamse DJ-trio waren ook DJ Jean en Mental Theo genomineerd.

Als nieuwe nachtburgemeesters van Nederland mochten zij gelijk aan het werk. De mannen reikten De Positivo Award uit, een prijs waarmee personen of groepen werkzaam in de horeca en het nachtleven in het zonnetje worden gezet. Die prijs ging naar het in 2019 herenigde rapduo Lange Frans en Baas B.