Waterpolosters na ruime zege op Italië zeker van kwartfinales op EK

De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun derde groepswedstrijd op het EK gewonnen. In Boedapest won Nederland van Italië met 10-4 (2-2, 4-2, 3-0, 1-0).

Na twee makkelijke zeges tegen Israël (22-3) en Duitsland (23-3) was Italië de eerste serieuze tegenstander op het EK waterpolo. Op het afgelopen WK had Nederland nog verloren van Italië ( 5-10) en vorige maand op de Holiday Cup werd ook nog verloren van de Italiaanse waterpolosters (4-7).

Nederland wist dat het een zwaar duel zou worden tegen Italië en na de eerste periode hielden de beide landen elkaar in evenwicht. Vanaf het tweede kwart nam Nederland afstand van Italië. Via snelle doelpunten van Maud Megens (tweemaal) en Bente Rogge in de tweede periode was het verschil opeens drie. Italië wist het verschil nog wel terug te brengen tot twee doelpunten, maar na twee kwarten stond het 6-4 in Nederlands voordeel.

Na rust liep Nederland alleen maar verder uit tegen Italië. Waar Oranje nog vier keer wist te scoren kwam Italië tot geen doelpunt in de laatste twee kwarten en zo behaalde Nederland een ruime zege tegen Italië.

Door de zege weet Nederland zich zeker van de kwartfinales. Vrijdag speelt Nederland nog tegen Frankrijk en zondag sluit Oranje de groepsfase af tegen Spanje, die net zoals Nederland ook de eerste drie groepswedstrijden hebben gewonnen.

Donderdag is het weer de beurt aan de Nederlandse mannen. Na een belangrijke zege tegen Roemenië neemt de Nederlandse ploeg het nu op tegen Rusland.

Waterpolosters na ruime zege op Italië zeker van kwartfinales op EK (Pro Shots / Insidefoto)
Waterpolosters na ruime zege op Italië zeker van kwartfinales op EK (Pro Shots / Insidefoto)