Het rommelt in de hoogste regionen van de republikeuuhh... News Corp

Het rommelt in de hoogste regionen van News Corp, het bedrijf achter onder andere Fox Corporation welke Fox News voortbrengt. James Murdoch, een zoon van grote baas van News Corp Rupert Murdoch, bekritiseert het bedrijf voor het aansporen van het ontkennen van klimaatverandering in de berichtgeving van de verschillende media die onder News Corp vallen.

Papa Rupert ontkent uiteraard in alle toonaarden dat er klimaatontkenners bij News Corp werken, ondanks dat in Australië bekende columnisten als Andrew Bolt en Piers Akerman er nog steeds een baan hebben.
"Kathryn en James Murdoch zijn vooral teleurgesteld over het voortdurende ontkennen van klimaatverandering in Australische nieuwsuitingen terwijl het tegendeel overduidelijk waar is", zo laat een woordvoerder van News Corp weten.

James Murdoch blijft lid van het bestuur maar heeft minder invloed dan zijn conservatievere broer Lachlan, die vice-voorzitter van News Corp en CEO van Fox Corporation is.

In een mail naar de hogere posities binnen het bedrijf, liet ook commercieel manager financiën, Emily Townsend, aan haar werkgever weten het ook niet bepaald eens te zijn met de berichtgeving. Ze gaf aan het gewetenloos te vinden als ze nog langer voor News Corp zou blijven werken, wetende dat ze daarmee zou bijdragen aan de verspreiding van leugens over klimaatverandering en het ontkennen ervan. Ze zei verder: "De berichtgeving die ik gezien heb in The Australian, The Daily Telegraph and Herald Sun is niet alleen onverantwoordelijk maar ook gevaarlijk en schadelijk voor onze gemeenschap en onze mooie planeet die het meer dan ooit nodig heeft, dat we erkennen welke schade we aangericht hebben en er iets aan gaan doen".

News Corp Australië heeft intussen de beveiligingsmaatregelen verhoogd vanwege protesten die zich mogelijk gaan aandienen.