Dubbelslag snowboardster Hofmeister, Dekker vroeg uitgeschakeld

Snowboardster Ramona Hofmeister heeft bij de parallelslalomklassieker in het Oostenrijkse Bad Gastein een dubbelslag geslagen. De Duitse won er de individuele wedstrijd en een dag later ook de landenwedstrijd, samen met Stefan Baumeister.

Individueel rekende Hofmeister af met de Russische Maria Valova, de Zwitserse Ladina Jenny en diens landgenote Julie Zogg, de winnares van de eerste slalom van het seizoen. In de finale nam ze het op tegen de Tsjechische Ester Ledecka, olympisch kampioene op de ski's én het snowboard. Ledecka won eerder dit jaar een afdaling in de World Cup alpineskiën, maar een historische dubbelslag - in beiden sporten een World Cup-wedstrijd winnen in één seizoen - zat er nog niet in: Hofmeister was haar na een vroege fout vrij simpel de baas. Zogg pakte de derde plek door Carolin Langenhorst uit Duitsland te verslaan, de Nederlandse Michelle Dekker ging in de achtste finales al snel de mist in tegen Daniela Ulbing uit Oostenrijk.

De mannenfinale werd een Italiaans onderonsje. Daniele Bagozza won in de eerste ronde van landgenoot Mirko Felicetti, waarna de Rus Dmitry Sarsembaev - op basis van de kwalificatietijden, de twee eindigen namelijk gelijk - en Baumeister eraan moesten geloven. Met Maurizio Bormolini, die in de halve finales de Italiaanse veteraan Roland Fischnaller uitschakelde, trof Bagozza dus een landgenoot in de finale en daar had hij geen moeite mee: Bormolini ging snel onderuit. Baumeister pakte de derde plek na een zege op de bijna 40-jarige Fischnaller.

Hofmeister en Baumeister vormden in de landenwedstrijd uiteraard een duo en dat ging prima. In de finale namen ze het op tegen Claudia Riegler en Andrea Prommegger uit Oostenrijk, samen maar liefst goed voor 85 levensjaren en nog altijd wereld(sub)top. Het Duitse duo was echter iets te sterk en won met een halve seconde verschil, terwijl Zogg en Gino Caviezel namens Zwitserland de derde plek veroverde na een zege op Nadia Ochner en Bagozza, het Italiaanse duo.