NFL: Fantastische comeback Chiefs in play-offs, Packers houden Seahawks van zich af

Ook de laatste twee wedstrijden in de Divisional play-offs van de NFL zijn gespeeld en daarmee zijn er nog vier teams over die in de strijd zijn voor de Super Bowl. Beide wedstrijden kenden de nodige spanning en één werd gekenmerkt door een geweldige comeback.

Kansas City Chiefs - Houston Texans (AFC)
De Chiefs begonnen bepaald niet lekker aan de wedstrijd en binnen vijf minuten hadden de Texans al twee touchdowns te pakken: Deshaun Watson leverde een 54-yard touchdown pass af bij Kenny Stills, kort daarop werd een punt van de Chiefs geblocked, wat een return touchdown opleverde voor Lonnie Johnson Jr. Het hield niet op voor de thuisploeg, want nog voor het einde van het eerste kwart duwde Darren Fells zich de endzone in en vroeg in het tweede kwart trapte Ka'imi Fairbairn vanaf 31 yards raak: 0-24.

Op dat moment waren de Chiefs en quarterback Patrick Mahomes er echter helemaal klaar mee. Mahomes bediende Damien Williams voor een touchdown, nog geen twee minuten later stuurde hij Travis Kelce de endzone in en nog eens anderhalve minuut later was het wederom Kelce die op een korte pass van Mahomes scoorde. Nog voor het einde van de eerste helft stonden de Chiefs zelfs op voorsprong: wéér Mahomes, wéér Kelce en het stond 28-24. In het derde kwart was het twee keer de beurt aan Williams, die met 1- en 5-yard runs voor 41-24 zorgde.

Een korte rushing touchdown van Texans-quarterback Watson bracht weer wat spanning terug, maar vroeg in het vierde kwart ging de ongelooflijke reeks van de Chiefs door: Mahomes bediende Blake Bell en ook de zevende drive op rij leverde een touchdown op, waarna nummer acht afgerond werd met een field goal van Harrison Butker, die de eindstand op 51-31 bepaalde.

Chiefs - Texans (Bron: YouTube)

Green Bay Packers - Seattle Seahawks (NFC)
Een 20-yard pass van Packers-quarterback Aaron Rodgers op Davante Adams zette Green Bay al snel op voorsprong en twee korte rushing tochdowns van Aaron Jones in het tweede kwart zorgden voor een 21-3 ruststand. Marshawn Lynch duwde zichzelf voor de Seahawks de endzone in (21-10), Rodgers leverde een 40-yard pass af bij Adams voor nog een touchdown (28-10) en Seahawks-quarterback Russell Wilson bediende Tyler Lockett kort voor het einde van het derde kwart (28-17).

Dankzij Lynch kwam er vrij vroeg in het vierde kwart nog wat spanning terug, maar de 2-point conversion na zijn touchdown faalde en dus bleef het bij 28-23, waar de bezoekers niks meer aan konden veranderen.

Zondag spelen de Packers tegen de San Francisco 49ers om de NFC-titel, terwijl de strijd in de AFC dan gaat tussen de Chiefs en de Tennessee Titans. De winnaars spelen op 2 februari in de Super Bowl.

Packers - Seahawks (Bron: YouTube)