Ed Nijpels nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting AAP

Oud-minister Ed Nijpels is geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting AAP. De veelzijdige oud-politicus neemt het stokje over van Monique de Vries, die de rol de afgelopen jaren met plezier en toewijding vervulde en aanblijft als vicevoorzitter. Met Nijpels haalt AAP een zeer ervaren voorzitter in huis die eerder bij het WNF en middels tal van voorzittersfuncties zijn betrokkenheid bij natuur en milieu liet blijken. 

“Ik ben vereerd!” zegt Ed Nijpels over zijn voordracht als nieuwe voorzitter: “Stichting AAP ken ik als een sympathieke organisatie die mooi werk doet voor dieren in nood. Dat de aanpak veel verder gaat dan alleen opvang van die arme dieren juich ik toe. Dan blijf je dweilen met de kraan open, terwijl je met wetgeving – ook op Europees niveau - pas echt verschil kan maken en dierenleed preventief kan aanpakken. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren middels deze rol in de Raad van Toezicht.”

David van Gennep, directeur van Stichting AAP, verwacht dat Ed Nijpels onder meer bij kan dragen aan de groei van AAP als Europese dierenbeschermingsautoriteit die beleidsbeïnvloeding inzet om tot effectieve dierenwelzijnswetten te komen. “De ambities van AAP zijn groot, we willen de wereld voor dieren veranderen en dan hebben we sterke mensen nodig. Met Ed als voorzitter hoop ik dat we zowel landelijk als internationaal stappen vooruit kunnen zetten”, aldus Van Gennep.