Oranje neemt met verlies tegen Spanje afscheid van EK handbal

Nederland heeft maandag op het EK handbal in het Noorse Trondheim met 25-36 verloren van Spanje. Door het verlies tegen de regerend Europees kampioen is Nederland als derde geëindigd in groep C en daarmee uitgeschakeld.

Na verlies tegen de Duitsland en winst tegen Letland had EK-debutant Nederland tegen Spanje een overwinning met een verschil van tien doelpunten nodig om door te gaan naar de hoofdronde. Kortom er was een wonder nodig.

Dat wonder zou er niet komen. Nederland kreeg genoeg kansen maar was niet scherp genoeg in de afwerking. Ook verloor de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson verschillende keren slordig de bal. Bij rust was de achterstand van Oranje slechts vier punten maar na rust liepen de Spanjaarden weg: 25-36.

Ondanks de uitschakeling kan het Nederlandse team met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Spanje en Duitsland gaan door naar de hoofdronde.