'Redder' achtergelaten puppy wilde eigenlijk hondje dumpen

Zondagnacht zou een vrachtwagenchauffeur van supermarktketen Jumbo een achtergelaten puppy langs de snelweg A2 gevonden hebben. Hij nam het beestje mee naar huis en belde de dierenambulance. Die kwam het hondje ophalen en ging op zoek naar de eigenaar. Dierenambulance Brabant Noord-Oost kreeg inderdaad een reactie, maar eentje waardoor het gehele verhaal een andere wending kreeg.

De melder bleek een vriend van de man die de hond gevonden zou hebben. Via WhatsApp-berichten tussen de melder en de vrachtwagenchauffeur bleek al snel duidelijk dat de laatste van zijn hond af wilde. Het verhaal van de gevonden hond bleek dus totaal verzonnen. Sterker nog, de man is niet eens een vrachtwagenchauffeur, zo bleek onder andere na een telefoontje naar de Jumbo.

"Ik vond het erg vreemd", vertelt de vriend. "Drie dagen eerder heeft hij geprobeerd het beestje achter te laten. Dat lukte toen niet. Mijn vrouw en ik voelden dat er iets niet klopte." De man herkende het hondje direct op de Facebookpagina van de dierenambulance en hij stuurde hun WhatsApp-gesprekken door die bewijzen dat de man heeft gelogen over de vondst van het hondje.

Omroep Brabant kreeg de foto’s van dit gesprek in handen, bezoek de site voor de foto's.

De zogenaamde chauffeur werd door Omroep Brabant aan de tand gevoeld, maar hij neemt niets terug van zijn verhaal. "Mensen mogen vertellen wat ze willen, maar ik weet hoe het echt is gegaan."