NFL: Titans stunten tegen Super Bowl-favoriet Ravens

In de NFL zijn de Divisional play-offs gespeeld, twee wedstrijden op zaterdag en twee op zondag. We kijken eerst naar die van zaterdagavond, waar een flinke stunt te noteren viel.

Baltimore Ravens - Tennessee Titans (AFC)
De Ravens zijn onder leiding van quarterback Lamar Jackson uitgegroeid tot een geweldige ploeg en waren voor het begin van de play-offs de favoriet om de Super Bowl te winnen. De Titans hadden daar echter geen oor naar en gingen er vol in, wat in het eerste kwart een 12-yard touchdown pass opleverde van quarterback Ryan Tannehill op Jonnu Smith.

Vroeg in het tweede kwart werd de voorsprong verdubbeld: Tannehill vuurde een prachtige 45-yard pass af, recht in de handen van de in de endzone wachtende Kalif Raymond. Dankzij twee field goals van Justin Tucker kwamen de Ravens nog terug tot 6-14, maar in het derde kwart was het wederom de beurt aan de bezoekers om de aanval te kiezen.

Halverwege het kwart legde running back Derrick Henry met zijn 108 kilogram een bijzonder indrukwekkende 66-yard run op het veld, waarna hij zelfs via een mooie trick play zélf de touchdown pass op Corey Davis verzorgde: Tannehill gaf de bal aan Henry, die een jump pass in de endzone dropte.

In de eerstvolgende play werd Jackson al neergehaald en konden de Titans wéér aanvallen, wat al snel een touchdown van Tannehill zelf opleverde: 6-28. Via Hayden Hurst, die een pass van Jackson bekroonde tot touchdown, deden de Ravens iets terug, maar meer dan de 12-28 nederlaag en dus de verrassende uitschakeling zat er echt niet in.

Ravens - Titans (Bron: YouTube)

San Francisco 49ers - Minnesota Vikings (NFC)
Voor het eerst in zes jaar stonden de 49ers weer eens in de play-offs en ze waren thuis niet van plan om de Vikings daar een einde aan te laten maken. In de eerste drive van de wedstrijd gooide quarterback Jimmy Garoppolo gelijk een touchdown pass naar Kendrick Bourne, maar Vikings-collega Kirk Cousins bezorgde een mooie 41-yard touchdown pass bij Stefon Diggs: 7-7.

In het tweede kwart was het met een korte run raak voor Tevin Coleman voor de Niners, waarna Dan Bailey een field goal scoorde voor de bezoekers. Robbie Gould deed dat in het derde kwart voor de thuisploeg, Coleman rende nog een touchdown binnen en in het vierde kwart bracht Gould de 27-10 eindstand al vroeg op het bord met nog een field goal.

49ers - Vikings (Bron: YouTube)