Franse en Zweedse langlaufers sprinten naar winst in Dresden

In het Duitse Dresden hebben de Franse en Zweedse langlaufers kunnen juichen op de teamsprint in de vrije stijl. In de stad stonden voor het derde jaar op rij de sprintwedstrijden op het programma, deel uitmakend van de World Cup.

Bij de vrouwen was Zweden weer eens bijzonder sterk: Maja Dahlqvist en Linn Svahn vormden het eerste team, Evelina Settlin en Linn Sömskar waren Zweden II. In haar laatste van zes ronden opende Dahlqvist de aanval en alleen de Zwitserse Laurien van der Graaff kon met moeite mee, terwijl Settlin en de Noorse Julie Myhre afhaakten.

Svahn moest vervolgens álles uit de kast trekken om Nadine Fähndrich in de eindsprint te kloppen, maar bezorgde Zweden I nipt de winst, voor Zwitserland, dat voor de tweede keer op rij - en pas de tweede keer ooit - het podium pakte. Voor de vijfde keer op rij stonden er twee Zweedse ploegen op het podium: Sömskar was Maiken Caspersen Falla te snel af in de sprint om plek drie.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Bij de mannen zat het allemaal wat dichter bij elkaar, maar met twee ronden te gaan worstelden vijf teams zich los van de rest: de eerste teams van Frankrijk, Zweden en Rusland en de beide Noorse ploegen. In de eindsprint was Lucas Chanavat de sterkste en met Renaud Jay pakte de Fransman de winst.

Johan Häggström uit Zweden kwam nét tekort en eindigde met Marcus Grate op een keurige tweede plek, terwijl Gleb Retivykh vlak voor de beide Noorse ploegen over de meet kwam, om zo met Andrey Krasnov namens Rusland het podium te mogen betreden.

De mannenfinale (Bron: YouTube)