Schansspringer Geiger slaat dubbelslag, hele top-4 op herhaling

In het Italiaanse Predazzo heeft de World Cup schansspringen een bijzonder lekker weekeinde opgeleverd voor Karl Geiger. De 26-jarige Duitser begon als nummer twee in het World Cup-klassement en nam de leiding over van de matig presterende Ryoyu Kobayashi.

De eerste van twee wedstrijden leverde een ruime zege op voor Geiger, die vooral in de eerste ronde hard toesloeg. Hij hield de Oostenrijker Stefan Kraft achter zich, terwijl kersvers Vierschansentourneewinnaar Dawid Kubacki uit Polen het podium completeerde, één tiende van een punt voor landgenoot Kamil Stoch en ook vlak voor de zeer verrassende Duitser Constantin Schmid. Kobayashi kwam niet verder dan de 26e plek en was zijn World Cup-leiding kwijt.

In wedstrijd twee stond Kraft na de eerste ronde op de eerste plek, maar met een dijk van een tweede sprong ging Geiger er in de finaleronde voorbij. Kraft werd nog wel tweede en ook nu gebeurde dat vóór Kubacki. Sterker nog, Stoch stond ook op zondag op de vierde plek, maar moest die plek nu wel delen met landgenoot Piotr Zyla. Kobayashi liep ondertussen nog meer schade op: hij deed het íets beter en werd 25e.