Zwitsers volksfeest dankzij skiŽr Yule

Alpineskiër Daniel Yule heeft een heus Zwitsers volksfeest ontketend. De 26-jarige Zwitser won de slalomklassieker op de beruchte Chünisbärgli in Adelboden, een van de plekken waar de sfeer er altijd het beste in zit van allemaal.

De Zwitsers deden het bijzonder lekker in de eerste run, waar Yule al gelijk de beste tijd noteerde. De Fransman Clement Noël kwam met 0,25 seconden het dichtst in de buurt, maar daarachter stond een heuse Zwitserse armada: Ramon Zenhäusern (+0,33), Tanguy Nef (+0,35) en Loïc Meillard (+0,48), met in totaal maar liefst vijftien mannen binnen één seconde.

In run twee deed de Noor Henrik Kristoffersen, achtste na één run, het uitstekend en gelijk daarna schoof Marco Schwarz uit Oostenrijk 0,05 seconden achter hem aan. De Rus Alexander Khoroshilov (6e) viel vervolgens tegen, net als Meillard, waarna Nef de finish niet haalde en Zenhäusern nét achter Schwarz eindigde.

Noël was op weg om Kristoffersen's tijd te pakken, maar ging onderuit en dus was alleen Yule nog over. De Zwitser begon rap, maakte een forse fout en voorkwam nog net dat hij achterover viel, maar hield wel 0,23 seconden over: het feest kon losbarsten voor zijn derde slalomzege op rij en de eerste Zwitserse slalomzege in Adelboden sinds 2007.