Skiesters Brignone en Holdener oppermachtig op combinatie na val medefavorieten

In het Oostenrijkse Altenmarkt-Zauchensee hebben de alpineskiesters de eerste alpinecombinatie van het World Cup-seizoen afgewerkt. De dag werd geopend met de super-G, waarna het hele veld een slalom afwerkte - dit seizoen te beginnen met de nummer één van de super-G in plaats van de nummer dertig.

De nieuwe opzet zou voor meer spanning moeten zorgen, maar als de beste slalomskiesters bovenaan de ranglijst van de super-G staan pakt dat niet echt lekker uit. De Italiaanse Federica Brignone was de snelste, haar landgenote Marta Bassino gaf 0,22 seconden toe. Wendy Holdener uit Zwitserland was in theorie de beste slalomster in de uitslag en stond op 0,50 seconden al op plek drie, vlak voor snelheidsspecialiste Ramona Siebenhofer (+0,52).

De twee beste slalomsters ter wereld hadden het duel in elk geval in de breedte wellicht beter kunnen maken, maar dat ging niet door: de Slowaakse Petra Vlhova was halverwege de super-G verrassend 0,12 seconden sneller dan Brignone, maar bij een kuil sloeg haar linkerski uit en ging ze onderuit. Mikaela Shiffrin haalde de finish na een val eveneens niet.

Op de slalom wist Holdener toch wel verrassend níet aan de tijd van Brignone te komen: de Zwitserse kwam 0,15 seconden tekort. Bassino hield met 0,82 seconden stand op de derde plek, voor Siebenhofer (+1,39), terwijl verder alleen Elena Curtoni (+,250) binnen de drie seconden van winnares Brignone bleef.