FOK! Wat een weer: droog en zacht.

Het is overwegend bewolkt en plaatselijk kan nog wat regen vallen. De minimumtemperatuur komt uit rond 5°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, in het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Overdag is het wisselend bewolkt en het is op de meeste plaatsen droog. De temperaturen lopen in de loop van de dag steeds verder op en in de avond is het met 9°C zacht. Overdag is de zuidelijke wind meest matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. In de avond neemt de wind verder toe en gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen.

Tijdens de nacht naar dinsdag is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. Het koelt niet echt af waardoor de minima uitkomen op een graad of 8 a 9. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig, 8 Bft en komen er zware windstoten voor tot ongeveer 75 km/uur.

Dinsdag overdag overheerst de bewolking en ook dan zijn er perioden met regen. Met maxima van circa 12°C is het veel te zacht voor de tijd van het jaar. Overdag is de zuidwestenwind meest matig, aan zee (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind weer toe en wordt (vrij) krachtig, aan zee hard tot stormachtig 7 tot 8 Bft met opnieuw zware windstoten tot ca. 85 km/u. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Het strand van Scharrendijke, afgelopen zondag! (Foto: Scherpschutter)
Het strand van Scharrendijke, afgelopen zondag! (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.