Originele Van Gogh te koop op Marktplaats

Voor de mensen die altijd al een schilderij van Vincent van Gogh boven de bank hebben gewild is nu het moment om je slag te slaan. Via Marktplaats is nu een originele Van Gogh te verkrijgen zo blijkt uit deze advertentie van 'Nanda'. Voor een slordige 50 miljoen euro kan het schilderij van jou zijn.

Nanda lijkt het schilderij niet zelf te bezitten maar namens een familie het kunstwerk in de markt te zetten. "Beste kijker, ik ben op zoek naar een koper voor een ORIGINEEL SCHILDERIJ VAN “VAN GOGH”. Ik weet dat er heel veel potentiele kopers/kijkers op Marktplaats rondkijken. Het schilderij is al tientallen jaren in bezit van een familie en die wilt het nu op de markt zetten. RICHTPRIJS IS 50 M EURO", zo luidt de advertentietekst.

Een foto van het kunstwerk staat er niet bij maar er is uiteraard wel een goede omschrijving toegevoegd. "Het schilderij is 64,3 x 50 CM. Het stelt voor : een tafel met een bloempot, etc . Het schilderij is reeds jaren onderzocht op ECHTHEID: rapporten zijn beschikbaar. De experts zijn uit Belgie en Frankrijk afkomstig."

Mocht je twijfelen aan de echtheid van de advertentie, wees gewaarschuwd! Want er wordt ook aan de mogelijke koper getwijfeld, als koper word je namelijk doorgelicht alvorens je in beeld komt als serieuze koper. "Bij serieuze reacties wordt er nauwkeurig naar uw betrouwbaarheid gekeken. En nagetrokken voordat er een afspraak gemaakt wordt om het schilderij te bekijken."

In tegenstelling tot deze vreemde advertentie lijkt Nanda wel een betrouwbare Marktplaats-gebruikster. Ze heeft tot nu 52 beoordelingen en krijgt daarbij gemiddeld de maximale waardering van vijf sterren. De verkoopster heeft verder nog advertenties waarin ze dure merkproducten van Chanel, Louis Vuitton, Gucci en Monique Lhuillier.