Langlaufers Svahn en Chanavat sprinten naar tweede zege

In het Duitse Dresden is de World Cup langlaufen na de Tour de Ski weer verder gegaan. In de straten van de stad stond zaterdag een individuele sprint op het programma, zondag wacht een teamsprint, beiden in vrije stijl.

Bij de vrouwen ging de winst voor de tweede keer dit seizoen naar de pas 20-jarige Zweedse World Cup-rookie Linn Svahn, die eerder in Davos haar eerste zege pakte. In de slotmeters klopte ze de sprintkoningin van de Tour de Ski, de Sloveense Anamarija Lampic, die Maja Dahlqvist uit Zweden dan weer net achter zich hield. De Amerikaanse Sophie Caldwell, de Zweedse Linn Sömskar en Laurien van der Graaff uit Zwitserland completeerden de finale.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Lucas Chanavat bleek bij de mannen de beste en ook voor hem was het de tweede overwinning van het seizoen en van zijn carrière. In de laatste meters opende de Fransman de aanval, waar de Noor Sindre Bjørnestad Skar geen antwoord meer op had. Johan Häggström uit Zweden maakte het podium compleet, de Noren Pal Trøan Aune en Havard Solaas Taugbøl kwamen er net als de Fransman Renaud Jay niet meer aan.

De mannenfinale (Bron: YouTube)