Koning bij plechtigheden overlijden Sultan van Oman

De Koning brengt vandaag samen met minister Blok van Buitenlandse Zaken een bezoek aan Muscat, Oman, om medeleven te betuigen met het overlijden van Sultan Qaboos bin Said bin Taimur van Oman. De plechtigheden vinden plaats op het Al Alam paleis in Muscat.

Op 7 december 2019 reisde de sultan en zijn gevolg in drie vliegtuigen naar België om er zich in het Universitair Ziekenhuis van Leuven medisch te laten behandelen. Hiertoe huurde hij twee maanden het volledig luxehotel The Fourth en Restaurant Tafelrond in het Tafelrond op de Grote Markt van de stad Leuven af.

Het verblijf van de sultan in Leuven zorgde ook voor enig protest; hij parkeerde zijn wagenpark op de Grote Markt, ondanks dat de Grote Markt een autovrije zone is en er een parkeerverbod geldt. Uiteindelijk werd tussen een delegatie van de sultan en de Leuvense politie afgesproken dat hij om veiligheidsredenen twee auto's op de Grote Markt mocht parkeren.

Vroeger dan verwacht keerde de sultan op 13 december 2019 terug naar zijn land, om er te sterven. De Sultan overleed op 10 januari 2020 op 79-jarige leeftijd.