Warren en Williams in finale BDO WK

Wayne Warren en Jim Williams staan in de finale van het wereldkampioenschap darts van de BDO. Warren was te sterk voor Scott Mitchell. Williams versloeg de Belg Mario Vandenbogaerde. 

Mitchell begon tegen Warren nog wel goed. Scotty Hij pakte de eerste twee sets en was dicht bij de 3-0. Warren ging er echter met de set vandoor (3-2) en maakte even later 2-2 in sets. Met een schitterende 137-finish en een twaalfdarter ging vervolgens ook set vijf naar Warren, die daarna Mitchell gelijk zag maken via een vijftiendarter. Scotty Dog begon echter wel steeds wisselvalliger te spelen en verloor langzaam maar zeker grip op de partij.

Warren profiteerde en kwam op 5-3. Met een rebreak in de negende set was Mitchell nog goed op weg naar het winnen van de negende set, maar hij verzaakte in de beslissende leg. Warren gooide tops raak en staat voor het eerst in zijn carrière de finale op het wereldkampioenschap van de BDO.

Williams kwam in zijn duel tegen Vandenbogaerde tweemaal een break voor, maar de Belg wist de schade telkens weer te repareren. Een derde break bleek echter driemaal scheepsrecht te zijn voor The Quiff. Met een 88-finish werd Vandenbogaerde in de zevende set opnieuw gebroken en kwam Williams op een 4-3 voorsprong. De Welshman hield vervolgens zijn eigen set om op één set van de winst te komen. Het werd toch nog 5-4. Een set later maakte de nummer twee van de plaatsingslijst het alsnog af in zijn eigen set. Via dubbel acht werd de 6-4 eindstand op het scorebord gezet.

De WK-finale bij de heren is zondagavond vanaf 20.00 uur te zien op Eurosport. Keane Barry mag zich jeugdwereldkampioen noemen. Hij won met 3-0 van Leighton Bennett. De zaterdagavond zal worden afgesloten met de finale bij de dames.