Bobsleester Nolte stunt met eerste World Cup-zege in tweede wedstrijd

Bobsleester Laura Nolte heeft in het Franse La Plagne voor een flinke stunt gezorgd. De pas 21-jarige Duitse pakte op de olympische baan van 1992 in pas haar tweede World Cup-start gelijk al haar eerste overwinning.

Toptalent Nolte debuteerde voor de Kerst in Winterberg, waar ze met plek drie ook al indruk maakte. Met remster Deborah Levi was ze in La Plagne een klasse apart: in de eerste run liet het duo een baanrecord noteren, in de tweede run verloren ze slechts 0,02 seconden op landgenoten Stephanie Schneider en Leonie Fiebig, die op 0,22 tellen derde werde.

De Canadese Christine de Bruin werd met Kristen Bujnowski in de slee op 0,21 seconden tweede, thuisfavoriete Margot Boch kende met Carla Senechal een sensationeel World Cup-debuut en werd op haar thuisbaan zesde.

Bij de mannen was de Duitse dominantie eens wat minder, maar de winst ging wel naar onze oosterburen. Francesco Friedrich, wie anders, was met Alexander Schüllder 0,26 seconden te snel voor de Let Oskars Kibermanis en zijn remmer Matiss Miknis, terwijl de Zwitser Michael Vogt met Sandro Michel op 0,34 seconden zeer verrassend derde werd, hun eerste World Cup-medaille.

De vijfde plek ging naar Richard Ölsner, die tijdens de Duitse selectiewedstrijden nota bene World Cup-leider Johannes Lochner uit het team wist te houden. Ivo de Bruin en Dennis Veenker werden op 1,65 seconden zestiende.