Riiber wint n wordt verslagen op noordse combinatie

De noordse combinatie is neergestreken in Val di Fiemme. In Italië wordt de eerste World Cup van 2020 gehouden en dat leverde weer eens succes op voor Jarl Magnus Riiber, de Noor die zes van de eerste zeven wedstrijden van de winter won.

Het springen wordt in Val di Fiemme gedaan op de kleine schans en dat zorgde voor kleinere verschillen. Riiber begon vrijdag uiteraard weer eens met de beste sprong van iedereen, maar zowel landgenoot Espen Bjørnstad als de Oostenrijker Franz-Josef Rehrl hielden de schade beperkt tot minder dan een halve minuut.

De tien kilometer langlaufen werd voor de winst niet spannend: Riiber kwam geen moment in gevaar en pakte met overmacht zijn zevende zege van de winter. Achter hem kwam een grote groep samen, vooral dankzij de werken van de snelle Duitsers Vinzenz Geiger en Fabian Riessle, die met meer dan een minuut achterstand begonnen. Geiger viel in de slotfase aan en kreeg alleen Jørgen Gråbak mee, maar de Noor kon Geiger niet van plek twee houden en werd derde.

Een dag later was Riiber op de schans wederom veruit de beste, dit keer bleef alleen de Duitser Manuel Faisst binnen een halve minuut. De piepjonge Noor Jens Luraas Oftebro deed het prima, Bjørnstad volgde met Rehrl en Akito Watabe vlak achter zich. Geiger had nu slechts 52 seconden achterstand, Riessle zat er met 1:10 minuten ook niet al te ver achter.

Op de lange latten ontstond zo wederom een grote groep en dit keer kwam Riiber wél in de problemen. Onder aanvoering van wederom Geiger werd de Noor met nog één ronde van 2,5 kilometer te gaan gegrepen, waarna Geiger in de slotmeters de sprint opende. Riiber leek het alsnog bijna te halen, maar Geiger hield stand en pakte de winst, vlak voor Riiber en Gråbak, die Riessle in een fotofinish klopte.