Biatleet Fourcade slaat toe, B blundert bij afwezigheid broer

Biatleet Martin Fourcade heeft in het Duitse Oberhof de eerste World Cup-wedstrijd van 2020 gewonnen. De Franse veelvoudig kampioen was de beste op de sprint, waarmee zijn 'pas' tweede overwinning van het seizoen een feit was.

In de te warme en vrij winderige omstandigheden in Oberhof was het lastig, maar Fourcade hield het hoofd koel en schoot alle tien schijven omver. Op de ski's was hij snel genoeg om zijn in topvorm verkerende landgenoot Emilien Jacquelin, bezig met het seizoen van zijn doorbraak en nu goed voor negen treffers, 25 seconden van zich af te houden. De Duitser Johannes Kühn schoot ook één keer mis en werd op 33 seconden derde.

Een deel van de ogen was toch ook wel gericht op de Noor Tarjei Bø, die bij afwezigheid van zijn broer en World Cup-leider Johannes Thingnes Bø - hij is thuis om bij zijn pasgeboren kind te zijn - optimaal had kunnen profiteren. Met één misser ging het ook prima, maar Bø vergat de strafronde aanvankelijk en moest een stuk terug om die alsnog voor zijn rekening te nemen, waardoor hij bijna anderhalve minuut verloor en op 1:54 minuten 24e werd, niet genoeg om de World Cup-leiding over te nemen.