Braziliaans hof draait verbod 'De eerste verzoeking van Christus' terug

Een Braziliaanse rechter heeft 'De eerste verzoeking van Christus' verboden zo meldt Citizengo ons middels een persbericht. Volgens de rechter zou het vertonen van deze 'artistieke productie' meer en onomkeerbare schade kunnen aanrichten dan het verbieden van de film. Ook zou de rechter van mening zijn dat het recht op vrijheid van meningsuiting niet absoluut is. Netflix moet van hem dus de film van internet halen. Het verbod is inmiddels teruggedraaid door een hoger gerechtshof. 

De missie van Citizengo is dus nog niet ten einde aldus Michiel Hemminga: "Het is schandalig dat Netflix de godslasterlijke vertoning niet vóór Kerstmis heeft willen verwijderen. Dat Kerst nu voorbij is, wil niet zeggen dat we stoppen met onze campagne. We willen dat Netflix luistert naar onze bijna 1,5 miljoen ondertekenaars en “De eerste verzoeking van Christus” alsnog wereldwijd offline haalt. Aan deze godslastering moet nu een einde komen!"

In de bewuste film, van de Braziliaanse comedy-groep “Porta dos Fundos” wordt Jezus weggezet als een homo, zijn moeder Maria als een hoer, en zijn discipelen als een stel zuipschuiten.