Biatlete Røiseland trotseert mist en wint in Oberhof

Biatlete Marte Olsbu Røiseland heeft in het Duitse Oberhof de eerste World Cup-wedstrijd van 2020 gewonnen. De Noorse was in de dichte Duitse mist de beste op de sprint, nadat de ze laatste World Cup van 2019 nog had laten schieten.

Røiseland begon er als zestiende aan en al snel was duidelijk dat ze de topfavoriete was. De Noorse schoot tien keer raak, iets wat van de honderd deelneemsters verder alleen de Canadese Emma Lunder en de Japanse Fuyuko Tachizaki voor elkaar kregen. Ze was ook nog eens rap op de ski's en nadat de snelle Duitse Denise Herrmann bij het staand schieten een fout maakte was het grootste gevaar al geweken.

Herrmann hield het bij haar ene misser en dat leverde wel de tweede plek op, 33 seconden achter Røiseland. De jonge Française Julia Simon kwam het liggend schieten met één misser door en trof staand vijf van de vijf schijven, wat haar op 47 seconden de derde plek opleverde, haar tweede World Cup-podium. Dorothea Wierer werd vierde met één misser, zes seconden voor haar World Cup-concurrente Tiril Eckhoff, die twee keer mis schoot.