Doom en Doom 2 krijgen nieuwe update

Bethesda heeft een update uitgebracht voor de heruitgaven van Doom (1993-versie) en Doom II. Spelers kunnen nu een beheerde lijst van megaWAD’s downloaden en spelen, waaronder SIGIL van John Romero.

De update bevat:

  • Add-on ondersteuning – Add-ons kunnen nu gratis gedownload worden in het hoofdmenu
  • Bethesda heeft al een eerste batch add-ons klaargezet, maar ze nemen binnenkort contact met spelers op voor suggesties over de beste WAD's om in de toekomst op te nemen.
  • 60 FPS-ondersteuning – Voor het eerst krijgen beide games native 60 FPS-ondersteuning voor alle platformen, in plaats van de 35 FPS van de originele games.
  • Quick Saves – In het pauzemenu kun je op R/R1/RB drukken om je huidige sessie op te slaan. Als spelers tijdens het spel willen terugkeren naar dat punt, moeten ze opnieuw het pauzemenu openen en L/L1/LB indrukken.
  • Quality-of-Life verbeteringen – De games hebben nieuwe opties en verbeteringen, waaronder een Quick Weapon Select-functie, verbeterde Level Select-functie, de toevoeging van aspect-ratio en helderheidsopties, een nieuwe split-screen HUD en meer.

De heruitgaven van Doom en Doom II zijn uit op PlayStation 4, Xbox One, Switch, iOS en Android. De games zijn vandaag ook uit op pc via de Bethesda gamelauncher.