Olde Kalter en Kleermaker uitgeschakeld op BDO WK

Dennie Olde Kalter en Martijn Kleermaker hebben hun duel in de achtste finales op het wereldkampioenschap darts verloren. Er is nog één landgenoot over. Chris Landman speelt vrijdag in de kwartfinales tegen Wayne Warren. 

Mario Vandenbogaerde was met 4-1 duidelijk te sterk voor Dennie Olde Kalter. Super Mario had al snel een ruime voorsprong te pakken, onder meer na een 104-finish voor de derde set. Dankzij een twaalfdarter en twee 106 check-outs ging set vier echter naar Olde Kalter, die daarmee de achterstand verkleinde tot 3-1. Vier missers voor de voorsprong in de vijfde set werden de Nederlander echter fataal. Vandenbogaerde gooide 56 uit en trok even later zijn benodigde vierde set naar zich toe.

Martijn Kleermaker verloor eveneens met 4-1 in sets. HIj verloor van Paul Hogan. Het was een duel tussen twee spelers die het meest hadden geïmponeerd in de tweede ronde. Dat leverde ook vuurwerk op in deze partij. Het spektakel begon meteen in de eerste set, met een 170-finish van Kleermaker. De set ging echter na een veertiendarter naar Hogan.

Hetzelfde deed de Engelsman in de tweede set, nadat hij ook al 126 op de bullseye had uitgegooid. Kleermaker leverde daarna een sterke set af, waarmee de achterstand werd gehalveerd. Op 2-0 in set vier wist onze landgenoot de stand niet gelijk te trekken. Hogan won de set alsnog en wist ook de vijfde set te winnen. 

Chris Landman speelt vrijdagmiddag zijn wedstrijd in de kwartfinales. Ook de halve finales bij de dames zullen gespeeld worden. 

Avondsessie BDO WK
Lisa Ashton (79.90) 2-0 (78.45) Lorraine Winstanley (Kwartfinale)
Dennie Olde Kalter (84.90) 1-4 (90.63) Mario Vandenbogaerde (R3)
Mikuru Suzuki (77.87) 2-0 (77.56) Anastasia Dobromyslova (Kwartfinale)
Martijn Kleermaker (92.58) 1-4 (99.69) Paul Hogan (R3)